Ik begeleid jou naar een sigarettenloos leven. Een leven met een goede gezondheid, meer energie en meer geld. Waarin jij controle hebt over de keuzes die je maakt, die goed zijn voor jou. Vrij, zonder die verstikkende verslaving.

Blijf jij roken omdat:

Ik weet hoe dit voelt, want ik heb jarenlang in dezelfde positie gezeten als jij. Uit ervaring weet ik gelukkig dat dit ook anders kan. Misschien is dat nu nog lastig voorstellen, maar niet meer moeten roken geeft je zoveel rust. Niet meer bezig zijn met organiseren of je voldoende hebt en moeten plannen wanneer en waar je rookt. Niet meer roken uit gewoonte, terwijl de meesten niet eens meer lekker zijn. Niet meer hoeven verbergen, bijvoorbeeld voor je kinderen. Onbewust zorgt dit juist voor stress en kost het je energie. Sinds ik gestopt ben voel ik mij veel fitter en heb ik meer zin en tijd om dingen te ondernemen. Het is zo bevrijdend om er niet meer mee bezig te hoeven te zijn.  

Hoe ik je hiermee help

In een kort en intensief traject leer je het oude ongewenste rookgedrag te doorbreken en vervang je dit door nieuw gezond gedrag. Het programma van Rookvrij en Fitter integreert elementen van cognitieve gedragstherapie met fysieke activiteit en leefstijlaanpassingen. Er is gebleken dat het combineren van stoppen met roken met het toepassen van een gezonde leefstijl synergetische voordelen kan opleveren.

Aandacht voor een gezonde leefstijl vergroot niet alleen de kans op succesvol stoppen, maar kan ook de algehele gezondheid en welzijn op lange termijn verbeteren. Binnen het programma wordt naast het stoppen met roken dan ook aandacht besteed aan gezond beweeggedrag, voeding, alcohol, slaap en ontspanning.

Tegelijkertijd worden nicotinevervangende middelen of medicatie ondersteunend toegepast om het fysieke verlangen naar roken te minimaliseren. Hierdoor is het vele malen makkelijker om te concentreren op het doorbreken van het oude gedrag, met als gevolg een hogere slagingskans!

Het stoppen-met-roken programma van Rookvrij en Fitter:

Het begeleidingstraject

Aanmelden

Je meldt je aan op de website van Rookvrij en Fitter door op deze link te klikken. Binnen enkele dagen neem ik contact met je op, om vragen te beantwoorden en een intakegesprek te plannen wanneer jij besloten hebt dat je wil stoppen

Stap 1

Het intakegesprek

Tijdens dit uitgebreide gesprek gaan we dieper in op jouw intrinsieke motivatie om te stoppen en jouw rookgedrag. Aan de hand hiervan maken we een plan hoe je gaat stoppen en of je hierbij gebruik maakt van nicotineverangende middelen of medicatie. We stemmen je stopdatum af. Na dit gesprek heb je alle tools in huis om te gaan stoppen.

Stap 2

De begeleidende sessies

Gedurende 3 weken zijn er 3 groepssessies van 60 minuten en 3 individuele sessies van 20 minuten of 3 individuele sessies van 30 minuten. Wat het beste bij je past bepalen we in het intakegesprek.

Inhoud:
- 6 thema’s over motivatie, impulsmanagement, valkuilen, voeding en alcohol, bewegen en ontspanning
- Evalueren van de voortgang en bijstellen van het plan
- Bespreken van de huiswerkopdrachten uit het handboek
- Actiepunten voor na de sessie opstellen

Ongeveer 3 weken hierna kijken we tijdens het Voor Altijd Fitter gesprek wat er nodig is om het stoppen vol te houden. Als het niet gelukt is dan maken we een plan voor de tijd erna.

Stap 3

Nazorg

Nieuw onderdeel van het programma zijn de wekelijkse nazorgsessies. Als je nog begeleiding nodig hebt kun je gebruik maken van deze gratis sessies. Deze vinden iedere week online plaats door een vaste coach van Rookvrij en Fitter. 

Daarna

Na ongeveer een jaar neemt Rookvrij en Fitter contact met je op om te evalueren. Mocht je in de tussentijd een terugval hebben dan is dit geen verloren zaak! Neem contact met me op en we kijken naar wat je nodig hebt.

Stap 4

Locatie

De gesprekken vinden plaats in mijn gespreksruimte in N-Joy Health Bodegraven en voor deelnemers van Rijndam Revalidatie op locatie Westersingel, of via Whatsapp-beeldbellen.

Ken je die beloningsigaret? Als jij jezelf echt wat gunt dan is het wel een gezond lijf en een vrij en ontspannen leven. Een gezond leven waarin je niet geleid wordt door een verstikkende verslaving

Scroll naar boven
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?